ZİRKONYUM
Zirkonyum altyapı, normal metallerden daha dayanıklı oluşu sayesinde hem estetik hem de fonksiyonel açıdan tatmin edici sonuçlar vermektedir. Ayrıca beyaz renkli oluşu, ışık geçirgenliğe izin vermekte ve doğal diş görüntüsü sağlamaktadır. Doğada bulunan ve bio uyumluluğu çok yüksek olan bu materyal,dişeti sağlığına da katkı sağlamaktadır.
Günümüzde estetik beklentilerin artmasıyla metal destekli porselen kaplamaların yerini tam seramikler diye adlandırılan zirkonyum alt yapılı metal desteksiz kaplamalar almıştır. Zirkonyumların yapımında amaç daha doğal, daha estetik sonuçlar elde etmektir. Doğal dişler ışığı geçirir, belli bir saydamlıkları vardır. Metal destekli porselenler alt yapıdaki metal sebebiyle ışığı geçirmez daha mat bir görüntü sunar.
Zirkonyum ise doğal dişin ışık geçirgenliğine sahiptir, böylece daha doğal görünümler sunar. Zirkonyum tamamen doku dostudur, alerji riski yoktur, dişeti ile uyumu metal destekli porselenlere göre kat kat iyidir. Metal destekli kaplamalarda, metalin rengi hastanın dişetine morumsu lekeler şeklinde yansıyabilir. Ama zirkonyumda dişeti çekilse dahi diş-dişeti sınırı estetik görünümünü korur.
Porselenin kırılgan yapısından dolayı kron ve köprü tüm kaplamalarda porselenin sağlamlığını arttırmak için alt yapı olarak sert, dayanıklı bir madde kullanma zorunluluğu vardır. Zirkonyum desteklilerde bu madde zirkonyum alaşımından meydana gelmektedir.Zirkonyum destekli porselen kron ve köprüler metal destekliler kadar sağlam yapıdadır.
Dezavantajları nelerdir?
Zirkonyum destekli porselenlerin tek dezavantajı maliyetinin metal destekli porselenlere göre yüksek olmasıdır.
Ne zaman uygulanır?
Madde kaybı çok olan dişlerde, eksik diş varlığında, özellikle estetiğin daha önem kazandığı ön bölgelerde zirkonyum destekli porselenler uygulanmaktadır.
Gülüş estetiği kaç lira tutar,devlet diş tedavisini öder mi,kanal tedavisi kaç lira,dolgu kaç lira,zirkonyum kaç lira,implant kaç lira tüm bu bilgileri telefon açarak öğrenebilirsiniz.